Care este utilitatea panourilor fotovoltaice?

0
209
Te intrebi cum functioneaza si care este utilitatea panourilor solare?
Panourile fotovltaice si energia solara

Tehnologia de producere a energiei solare implica radiatia soarelui si nu temperatura permite generarea energiei fotovoltaice.

Este adevarat ca panourile fotovoltaice sunt mai eficiente in cele mai insorite zone, insa acestea functioneaza in mod eficient si pe timp innorat. Asa ca, daca locuiti intr-o zona mai putin insorita, nu ar trebui sa va faceti griji!

Panourile fotovoltaice nu necesita multa intretinere. Cel mai fragil element al sistemului este invertorul, avand o durata de viata de aproximativ zece ani.

Totusi, trebuie sa va asigurati ca nu se depune praf pe ele si ca le mentineti cat mai curate.

Daca ati auzit vreodata ca eficienta panourilor fotovoltaice este scazuta, sa nu credeti. Este adevarat ca in primii ani de aparitie nu erau foarte eficiente, insa se imbunatatesc de la an la an. Asadar, noile modele au un grad de eficienta mult mai mare.

In prezent, panourile solare fotovoltaice sunt un mod eficient de furnizare a energiei. Durata lor de viata, standard, este intre 20 si 25 de ani. Nu negam ca este posibila inlocuirea lor timpurie, insa exista panouri fotovoltaice care au fost construite pentru prima data in anii 70 si inca sunt functionale.

Poate multi dintre voi considerati ca sunt inestetice. Nu-i adevarat! Panourile fotovoltaice moderne au aspectul unor iluminatoare cand sunt montate profesionist, la acelasi nivel, pe un acoperis. Dau chiar un plus de eleganta acoperisurilor, prin designul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here