Tipuri de panouri fotovoltaice

0
236
Tipuri de panouri fotovoltaice.
Sistem de panouri fotovoltaice

Panourile fotovoltaice convertesc energia solara in energie electrica. Acestea sunt:

1. Panouri fotovoltaice monocristalineAu un aspect colorat si uniform datorita siliciului de inalta puritate din componenta lor. Sunt considerate cele mai eficiente din aceste 4 categorii. Acest fapt se datoreaza, printre altele, spatiului mic de care au nevoie. Nu ocupa mult spatiu si produc cel mai mult curent din radiatia solarara. In plus, rezistenta lor in timp este mai buna si performeaza bine chiar si pe lumina scazuta. Alt amanunt ce trebuie mentionat este ca produc de patru ori mai multa energie fata de celelalte tipuri de panouri.

2. Panouri fotovoltaice policristaline
Acestea ar fi cele mai potrivite ca raport pret-calitate pentru casele cu familii numeroase. Sunt mai ieftine decat cele monocristaline, dar sunt si mai putin rezistente la caldura. Asadar, dau mai putin randament la temperaturile scazute. Din aceasta cauza, trebuie instalate mai multe panouri, pentru a face fata.

3. Panouri fotovoltaice amorfe (sau de tip “film”)
Aceasta ar fi cam cea mai ieftina optiune. Si, desi sunt mai ieftine, sunt eficiente chiar si la o intensitate a luminii scazute. Au un aspect omogen si ofera un design placut acoperisurilor caselor si sunt flexibile. Aceasta e optiunea ideala pentru suprafetele mai mari si mai intinse. De regula, nu reprezinta o optiune ideala pentru casele familiale, tocmai fiindca-s folosite pe suprafetele intinse.

4. Panouri fotovoltaice hibrid
Transforma energia solara atat in apa calda cat si in electricitate. Dau randament chiar si la lumina slaba. Prezinta un strat subtire de pelicula solara amorfa. Acest strat absoarbe energia solara, mai ales in zilele mai putin insorite. Prin acest strat si prin faptul ca energia solara este absorbita si in zilele innorate, pierderile care apar de regula din lipsa de uniformitate a structurii sunt reduse semnificativ. Trebuie sa mentionam totusi ca acest tip de panouri fotovoltaice este si cel mai costisitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here