Ce furnizor de panouri fotovoltaice aleg?

0
195
Fii foarte atent ce furnizor de panouri solare alegi.
Alege-ti cu grija furnizorul de panouri fotovoltaice.

Panourile fotovoltaice sunt bunuri de folosinta indelungata, de aceea firma de la care achizitionati un asemenea sistem este foarte important sa va ofere siguranta si seriozitate pe termen lung.

Cum alegem furnizorul?

Fiind un segment comercial in plina dezvoltare, piata panourilor solare a devenit si un domeniu plin de speculanti sau de firme care lucreaza cu tot felul de improvizatii. Atunci cand alegeti furnizorul, nu trebuie sa va sfiiti sa-i cereti dovezi ale expertizei in domeniu: avize, certificari, portofoliu de lucrari, inclusiv referinte de la clienti cu care a mai lucrat si pentru care  a mai montat sisteme similare cu cel pe care intentionati sa-l cumparati.

O alta chestiune importanta este seriozitatea firmei cu care incheiati contract. Daca imi achizitionez un sistem fotovoltaic cu garantie 10 ani, e bine sa inchei contractul cu o firma care va fi pe piata si peste cinci, opt sau zece ani, ca sa am la cine sa apelez pentru a-mi rezolva o eventuala problema de garantie.

Firmele de apartament, cu un angajat si cifra de afaceri minuscula, sunt astfel de evitat cand va ganditi sa achizitionati un sistem de energie solara, chiar daca par a avea preturi atractive. Verificarea oricarei firme din Romania se poate face gratuit, de catre oricine, pe site-ul Ministerului Finantelor. Aveti nevoie doar de codul fiscal al firmei si puteti gasi informatii despre numarul de angajati al firmei, cifra de afaceri, domeniul de activitate, profitul sau pierderile inregistrate, evolutia in timp.

La ce sa ai grija?

Este evident de dorit ca o firma din domeniul panourilor fotovoltaice sa aiba un numar suficient de angajati, o cifra de afaceri care sa reflecte o activitate sustinuta si un istoric care poate reflecta experienta in domeniu. Daca aceasta firma are un site de prezentare in care va explica notiuni tehnice, ofera detalii despre alte lucrari realizate, despre materialele folosite si producatorii de unde importa panourile fotovoltaice precum si celelalte elemente, este cu atat mai bine. De asemenea,  asigurati-va ca vi se dau explicatii clare la orice intrebare precum si ca toate clauzele contractuale si garantia sunt avantajoase pentru dumneavoastra, inainte sa investiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here