Cum ar fi sa utilizam doar energia solara?

0
179
Energia solara este suficienta pentru toata electricitatea?
Energia solara absorbita de panourile fotovoltaice

Cum ar fi sa utilizam doar energia solara pe post de panouri fotovoltaice orice suprafata ocupata de geamuri? Aici intrand si geamurile caselor, cladirilor inalte si ajundang pana la geamurile autoturismelor. Sau si a telefoanelor mobile (ori tablete), de ce nu?

Acest lucru se intampla deja in diverse regiuni ale lumii. Spre exemplu, in Statele Unite ale Americii sunt puse anual aproximativ 40 de milioane de metri patrati de geamuri. Aceste milioane de geamuri ar putea genera o putere de 1 GW anual. Si acest lucru s-ar intampla doar la nivelul SUA. Imaginati-va cat s-ar aduna la nivel global. S-ar ajunge la sute de GW.

In viitor s-ar putea chiar realiza niste insule pe apa care ar putea sustine panourile fotovoltaice. Niste companii (una din Franta si una din Japonia) au conceput un proiect sub forma unei structuri plutitoare alcatuite din module cu un design special si realizate din polietilena de mare densitate, rezistenta la ultraviolete si 100% reciclabila. O astfel de insula plutitoare, cum este denumita, face fata cu brio chiar si taifunurilor.

Cele doua firme sunt Ciel&Terre International, cea din Franta si Kyocera, cea din Japonia. Si, un principal avantaj pe care l-au prezentat panourile plasate pe apa a fost temperatura panourilor mai scazuta, care produce o mai mult curent decat pe uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here