Cum curatam panourile fotovoltaice?

0
185
Ce lucruri trebuie sa stii despre curatarea panourilor fotovoltaice
Cum se curata un panou fotovoltaic

Ploaia poate fi de ajutor in cazul panourilor fotovoltaice murdare. Insa nu intotdeauna ploaia curata toata mizeria adunata pe acestea. Este posbil ca mai rau sa faca in cazul panourilor fotovoltaice foarte murdare.

Cea mai buna solutie ar fi un burete inmuiat in apa. Exista un “dar”: De multe ori configurarea panourilor solare nu permite o astfel de curatare, pentru ca sunt situate pe acoperis, formand un unghi de 30 sau 45 de grade.

Pentru astfel de situatii au aparut fel de fel de solutii. Exista kit-uri cu tije telescopice care ajung la panourile solare, unde ar fi greu sa ajungeti cu o scara. Este indicat ca tijele sa aiba si o supapa, pentru ca panourile fotovoltaice trebuie spalate cu apa sub presiune.

Este nevoie si de un detergent special pentru curatarea panourilor. Sunt de mai multe feluri si ar trebui ales in functie de gradul de murdarie al panourilor. Totusi, noi va recomandam sa nu lasati murdaria sa se stranga, pentru a nu va fi prea greu in momentul curatarii.

Toate prdusele ar trebui sa aiba grad de securitate mare, pentru a nu produce daune la nivelul suprafetei panourilor. Trebuie sa alegeti cu grija atat produsele cat si ustensilele. Aveti grija la duritate si materiale.

E adevarat cu murdaria reduce eficienta panourilor solare (cu 20% chiar), dar si zgarieturile reduc eficienta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here