Un inginger de profesie si-a transformat casa obisnuita intr-o casa a viitorului. Aceasta are un cosum de energie egal cu zero datorita celor peste 100 de panouri solare instalate si a unei turbine eoliene.

Aflam de la el ca panourile sale de pe acoperis sunt fixe, iar cele din gradina se rotesc precum floarea-soarelui, dupa soare, spune inginerul.

Energia solara ii este suficienta nu doar pentru necesitatile casnice, o buna parte vanzand-o furnizorului de curent electric.

Facand o aproximare, din cat produce, barbatul consuma doar 20%. Facand un mic calcul, barbatul a mentionat faptul ca veniturile sale din vinderea energiei electrice ajung la 1000 lei/luna.

Are un sistem prin care monitorizeaza producerea de energie electrica zilnica.

A marturisit ca banii castigati au fost investiti tot in panouri solare.

A marturisit ca a testat acasa toate tehnologiile de producere de energie regenerabila. In gradina si-a montat incalzire geotermala. S-a laudat ca efortul a meritat.

De la inceputul anului pana in septembrie 2017, barbatul a produs 28000 kW/ora, care au fost livrati catre o companie de gaz natural, Fenosa.

1 COMENTARIU

  1. am contractat cumoararea si instalarea panouri voltaice de 6 KW pentru casa de vacanta din judetul harghita.
    am solicitat electrica transilvania documentatia necesara pentru conectarea la reteaua nationala. este extrem de dificila si necesita mult timp. am nevoie de indrumare catre un consultant din judet care sa preia acest demers. ma puteti ajuta?
    multumesc anticipat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here